fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3/4

Wat leuk dat je over onze groep 3/4 wilt lezen.
We zijn met 17 kinderen en 2 juffen. Juf Marjolein is er voor ons op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Juf Jantina komt op donderdag voor ons naar school .

Groep 3 is een spannend jaar waarin we veel gaan leren. Wat precies, dat weten we niet maar we gaan in iedergeval alle letters leren en heel goed leren lezen.
We schrijven de letters ook. Steeds als we een nieuwe letter geleerd hebben, leren we hem ook schrijven. Super handig vinden we dat want dat kunnen we ook gelijk woorden schrijven.
Rekenen leren we met de methode Pluspunt. Deze methode gebruiken de juffen dit jaar voor het eerst dus dat is voor hen best wel wennen. Voor ons natuurlijk een stuk minder omdat wij in groep 2 niet in een boekje rekenden maar gewoon in een hoek, met materiaal.

Wij, de kinderen van groep 4, kunnen al heel goed lezen, rekenen en schrijven. Wij gaan vooral aan de slag met zelfstandig naamwoorden, lidwoorden, werkwoorden, themawoorden enzovoort. Natuurlijk lezen we heel veel. Soms in een boek, alleen of samen, soms racen we de woordrijen door, soms lezen we lekker een Donald Duck of genieten we van het bezoek van de Dbos juf.
Spelling is voor ons een nieuw vak. Vorig jaar konden wij stiekum met groep 4 meeluisteren dus we kennen al best een aantal spellingsregels. Gerrit, het harige mannetje van de methode die ons de regels leert, vinden we super grappig.
In groep 3 hebben we alle letters leren schrijven en ook het aan elkaar schrijven lukt ons goed. Als we goed laten zien dat we netjes kunnen schrijven, krijgen we misschien wel een stabilo pen. Daar kijken we erg naar uit. We buiten ons momenteel over de hoofdletters, die zijn niet zo heel lastig dus hopen we dat we snel met een pen mogen schrijven.

De nieuwe rekenmethode is voor ons ook best wel wennen. De tekeningen bij de sommen zien er soms anders uit en de rekentaal is soms net even anders. Gelukkig weten we dat we goed kunnen rekenen en dat je van oefenen veel leert.

Als we klaar zijn met de les kiezen we op het kiesbord. Op het kiesbord staan opdrachten om de lesdoelen anders en verder te oefenen. 
Na het lezen in de middag gaan we aan de slag met dat wat onze interesse heeft. We werken dit jaar rond het thema beroepen. De juffen verwerken dit in de thema's die we behandelen. Nu werken we bijvoorbeeld over bijen en hebben we een ijswinkel.
Om extra veel te leren bezochten we een echte imker en gaan we zelf ijs maken.

Op maandag geeft juf Sanne ons gym en af en toe komt meester Bob om met ons aan bewegend leren te doen. Wij houden van bewegend leren. Gelukkig hebben we juffen die ook van bewegend leren houden dus we doen het regelmatig.

Onze juffen houden ook van foto's maken. Onze ouders/verzorgers houden van foto's kijken. 1+1=2, daarom hebben we en fotomapje waarin de juffen de foto's delen zodat wij thuis trots kunnen laten zien wat we gedaan en geleerd hebben.